Endret: 20 mar 2017     Opprettet: 8 okt 2013

Informasjon om borettslaget

Her vil du finne informasjon om oss og kontaktpersoner i boligselskapet. I tillegg finner du vedtekter, husordensregler og årsberetning. Vi ønsker å tilrettelegge for at du enklest mulig skal kunne finne informasjon om boligselskapet. Finner du ikke det du søker - send en e-post til styret.

Borettslaget ble etablert i 1971 og består av 146 rekkehus leiligheter fordelt på 40 hus. Området er oppdelt i fire felter som inneholder 30 - 48 leiligheter.

Smiuvegen 1-69, Smiuvegen 91-249 og Olaus Fjørtofts vei 15-75, på Gamle Stovner.

På A-feltet har vi en ballplass med tennis- / badmintonbane, sand volleyballbane, basketbane og boulebane. På vinteren sprøytes tennisbanen slik at det er mulig å gå på skøyter.

På B-feltet, C-feltet og D-feltet finnes det også lekeplasser med husker, sandkasser etc. for de minste.

Borettslaget har et eget fellesanlegg hvor det også er tilrettelagt for grilling med støpt utegrill. Dette finnes på A-feltet.

Våre boliger med opprinnelig areal :

4-roms leilighet - 96 m2

Disse er 2-etasjes leiligheter med inngang i underetasjen. Deler av underetasjen ligger under mark.

4-roms leilighet - 97,5 m2

Disse er 2-etasjes leiligheter med inngang i overetasjen. Deler av underetasjen ligger under mark.

5-roms leilighet - 102 m2

Disse er 2-etasjes leiligheter med inngang i underetasjen. Begge etasjer ligger over mark.

Mange boliger er etterhvert påbygd.

Stovnerbanen ligger noen minutter unna, rett ved Haugenstua ungdomsskole - her er det grusbane for fotball, løpebane og lengdehoppbane. Stovnerbanen blir ofte brukt av skolene i nærområdet og diverse idrettslag som Rommen og Stovnerkameratene. Rommensletta - et stort område med mange fotballbaner, cricketbane, baseballbane og tennisbane. Rommen Sportsklubb holder til på Rommensletta, der barn i området kan delta i fotballag og håndballag. Andre idrettsanlegg i bydelen er Vestlibanen, Jesperud kunstgressbane (bak Stovner senter), Haugenstuahallen (rett ved Haugenstua ungdomsskole) og Stovnerhallen (rett ved Stovner videregående skole). I tillegg finnes en rekke mindre ballfelt. I skogkanten ved Vestli har Høybråten og Stovner idrettslag bygget en liten slalåmbakke med skitrekk. For tilhengere av langrenn finnes det lysløype i området. Denne går bl.a. forbi Liastua som er åpen for enkel servering i helgene i vinterhalvåret. Nordvest i bydelen finnes det en 9-hulls golfbane. Ellers grenser hele bydelen mot marka, det er rikelig med grønne felter mellom bebyggelsen og det finnes et godt utbygd gangveisystem.

Det finnes en rekke fritidstilbud som idrettsbaner, ridesenter, fotballbaner, golfanlegg m.m. Området ligger nær Gjelleråsmarka med lysløype, badevann samt lite alpinanlegg m.m. Lillomarka er også innenfor nær avstand.

Området ligger ca. 13 km. fra Oslo sentrum og ca. 38 km. fra Gardermoen.

Kjøpesenter og servicefasiliteter

I området finnes Stovner senter, Metro senter, Triaden senter og Strømmen Storsenter med utallige forretninger og servicefasiliteter innen klær, sko, helsekost, kaféer, post, bank m.m. Legesenter, tannlegesenter og apotek finner du ved Stovner senter og på Haugenstua. Det er også kort vei til nærbutikk, nærmest er Spar som ligger i Stovnerbakken litt lenger opp fra boligen.

Offentlig kommunikasjon

Tog, buss og T-bane finnes alle i kort avstand fra boligen. Nærmeste togstasjon på Høybråten ligger ca 8 minutters gangavstand unna. Derrfra tar det ca 18 minutter til Oslo S og 13 minutter til Lillestrøm - man kan ta seg videre med flytog til Gardermoen.

Bussholdeplass for flybussen er nede på Haugenstua, ca 15 minutter gangavstand fra boligen. Smiuvegen bussholdeplass med bussforbindelse til Furuset og Stovner senter - videre transportforbindelse med buss eller T-bane. T-bane: Linje 5 fra Stovner mot Vestli/Østerås og linje 2 fra Furuset mot Ellingsrudåsen/Gjønnes og linje 1 mot Ellingsrudåsen/Frognerseteren. Buss: 361/363 fra Stovner og 401 fra Furuset bare for å nevne noen.